23. August 2009

Tortilla z cukinia

Siegnelam po przepis z ksiazki Przepyszne ziemniaki , ktora otrzymalam od serwisu inspiracjekulinarne.pl/
Zrobilam male zmian - nie dalam boczku i zamiast pietruszki uzylam koperku.

I tak: 600g ziemniakow obrac i pokroic w kostke i ugotowac we wrzatku ok 3 minuty. Odcedzic. 1 cebule posiekac drobno. 1 cukinie pokroic rowniez w kosteczke. Na patelni rozgrzac oliwe i wszystko lekko podsmazyc, ok 10 minut.
Rozbeltac 6 jaj z lyzka wody, posolic i popierzyc. Warzywa na patelni rozlozyc na calosc i zalac jajami. Smazyc az sie zetnie, mozna podnosic lekko, zeby plynna masa wplywala pod i szybciej i sciela. Przykryc i smazyc ok. 2-3 minut. Na talerzu posypalam posiekanym koperkiem.







Przepis dolaczam do akcji ...
Photobucket

5 Kommentare:

:D Wygląda świetnie, ale jedno mnie zastanawia. Tortilla bez tortilli? :>

Dziwnograj: to jest hiszpanska tortilla czyli omlet, tortilla -placki do nadziewania sa mexykanskie.

Wspaniałe zdjęcie. Wtgląda bardzo, bardzo smakowicie :)

ja jeszcze takiej hiszpanskiej tortilli nie robilam chociaz kusi bardzo tak jak i frittata:))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More