150g maki
100g masla
50g cukru
2 zoltka
skorka z jednej sparzonej cytryny albo zapach cytrynowy
sok z cytryny
szczypta proszku do pieczenia
cytrynowa polewa
czekolada/polewa czekoladowa
Z wszystkich skladnikow zagniesc ciasto, owinac w alufolie i zostawic na godzine w lodowce. Rozwalkowac i pociac na paski 1x3cm dlugie. Ulozyc na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i piec w 180°C przez 10 minut. Ciasteczka ostudzic.
Z jednej strony makac w polewie cytrynowej i zrobic zygzaki czekoladowe. Zostawic zeby zastyglo.
zrodlo
100g masla
50g cukru
2 zoltka
skorka z jednej sparzonej cytryny albo zapach cytrynowy
sok z cytryny
szczypta proszku do pieczenia
cytrynowa polewa
czekolada/polewa czekoladowa
Z wszystkich skladnikow zagniesc ciasto, owinac w alufolie i zostawic na godzine w lodowce. Rozwalkowac i pociac na paski 1x3cm dlugie. Ulozyc na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i piec w 180°C przez 10 minut. Ciasteczka ostudzic.
Z jednej strony makac w polewie cytrynowej i zrobic zygzaki czekoladowe. Zostawic zeby zastyglo.
zrodlo