To wspomnienie z mojego dziecinstwa - dla mojej Mamy robil to Tata, dla mnie moja Mama, teraz robie to ja dla mojego synka. :) Ja, nazwalam sobie go jak bylam mala "chlebkiem smazacy" i tak sie to u nas juz przyjelo. Jest wiele nazw na to, pomimo, ze to taka banalna potrawa to Francuzi nazywaja to tostem francuskim, Niemcy i Szwedzi w tlumaczeniu biedny rycerz.
1 jajko
chleb
maslo
Jajko rozbeltac. Na patelni rozgrzac maselko. Kromki chleba nanurzyc w jajku i smazyc z obu stron na patelni. Odlozyc na recznik papierowymi, zeby pozbyc sie troche tluszczu.
Smacznego.
chleb
maslo
Jajko rozbeltac. Na patelni rozgrzac maselko. Kromki chleba nanurzyc w jajku i smazyc z obu stron na patelni. Odlozyc na recznik papierowymi, zeby pozbyc sie troche tluszczu.
Smacznego.
Przepis dolaczam do akcji ...
1 Kommentare:
w moim domu robiło się takie coś z bułki paryskiej
ale to pyszne!
Kommentar veröffentlichen