0,5 kg miesa mielonego
3-4 zabki czosnku
1 cebula
2 lyzeczki slodkiej papryki
suszony majeranek
lyzka kwasnej smietany
sol i pieprz
Do miesa dodac zmiazdzowy czosnek i starta cebule. Dodac przyprawy i smietane i wszystko razem dobrze wyrobic. Po czym podzielic na 8 porcji i kazdy patyk obkleic miesem tworzac taka jakby kielbaske.
Usmazyc na patelni albo grilowac, z kazdej strony.
3-4 zabki czosnku
1 cebula
2 lyzeczki slodkiej papryki
suszony majeranek
lyzka kwasnej smietany
sol i pieprz
Do miesa dodac zmiazdzowy czosnek i starta cebule. Dodac przyprawy i smietane i wszystko razem dobrze wyrobic. Po czym podzielic na 8 porcji i kazdy patyk obkleic miesem tworzac taka jakby kielbaske.
Usmazyc na patelni albo grilowac, z kazdej strony.
6 Kommentare:
co to jest to czerwone pod spodem?
typuje: to pod spodem to jest albo talerz, albo plaszczyk Anastasi :D
A kto pyta ? :)
Oczywiscie talerz. :D
typowałabym na fartuszek ;)
Wstyd sie przyznac ale nie mam zadnego. Moj Maz - choc w ogole nie umie gotowac - ma :D
hahaha
ale nie czerwony ;) meski ! :D
Wiedzialam, ze fartuch nic nie da. ;)haha
P.S. Szaszlyki polecam, sa smaczne. :D
Kommentar veröffentlichen