Das Rezept findet ihr da - Schafskäse aus der Pfanne
____________________________
plaster sera koziego (ew. feta)
dobra oliwa
1 srednia cebula
1-2 zabki czosnku
1-2 pomidory
garsc oliwek zielonych
garsc oliwek czarnych
pfefferonen (to sa peperoni w zalewie)
ziola
na patelni rozgrzewam oliwe
wrzucam posiekany czosnek i cebule w piorka, zmniejszam "ogien", by odrazu nie za bardzo sie przypiekly (bo beda gorzkie)
na srodku plaster sera owczego
klade peperoni po bokach
kroje pomidor w plastry i dorzucam razem z oliwkami
i zapiekam to wszystko na patelni pod przykryciem
posypuje ziolami
do tego bagietka pokrojona w male kromeczki albo ciabatta
podaje to na tej samej patelni
na koniec ta oliwe ktora przeszla tymi aromatami podczas pieczenia "wyjadami" maczajac bagietke w niej.
0 Kommentare:
Kommentar veröffentlichen