Czemu nie pasta z ryba ?
No wlasnie, czemu nie, kiedy to tak pysznie smakuje.
zrodlo
500g makaronu
250g ryby (bialej np. panga)
10 malych koktajlowych pomidorkow
1 srednia cukinia
1 zabek czosnku
oliwa z oliwek
sol, pieprze
bazylia albo oregano
Makaron ugotowac al dente.
Rybe pokroic na kawalki.
Czosnek posiekac i lekko podsmazyc na oliwie na patelni. Dodac rybe, jak bedzie juz upieczona to dodac pokrojony w plasterki albo polplasterki cukinie. Ja juz wszystko bedzie miekkie to na koncu dodac pomidorki (ja kroje na pol albo na cwiartki). I ugotowany i odsaczony makaron. Popieprzyc, posypac ziolami. Wszystko ze soba wymieszac i nalozyc na talerze.
Przepis dolaczam do akcji:
2 Kommentare:
a na zdjęciu to ogórek czy cukinia?
Ups, pominelam.
To cukinia.
Pozd.
Kommentar veröffentlichen