- 400g ciasta marmurkowego, upieczonego [np. gotowiec ze sklepu]
- 150g czekolady
- woda mineralna z babelkami
- buteleczka zapachu rumowego [taka mini, jak to zapachy]
- do obtoczenia: wiorki czekoladowe lub kokosowe lub sam cukier puder, etc...
- dla ozdoby: papierowe kubeczki dla pralinek
Ciasto pokruszyc drobniutko palcami.
Dodac roztopiona czekolade, 6 lyzek wody mineralnej, buteleczke zapachu
Zamieszac zamaszyscie i wstawic na 30 minut do lodowki [podobno dluzej nie mozna, bo masa za bardzo twarda].
Przygotowac sobie wygodne miejsce do manufaktury i zasiasc do rolowania trufli i obtaczania ich. Przechowywac w lodowce. MNIAM!
1 Kommentare:
Pyszne i super szybko i prosto do zrobienia.
Zrobilam z 72% czekolada i zamiast wody dalam baileys.
Kommentar veröffentlichen