150 g dowolnego makaronu
500 ml bulionu
puszka pomidorow
cebula
wedlina (szynka albo salami, albo jakas kielbasa)
sol, pieprz
majeranek, oregano
olej/oliwa
Na patelni rozgrzac troche oleju/oliwy i podsmazyc na niej pokrojona w kostke wedline i cebule. Pomidory z puszki pokroic i razem z zalewa dodac na patelnie. Dorzucic makaron, podlac polowa bulionu, zamieszac i gotowac, od czasu do czasu mieszajac. Jak sie wygotuje a makaron nadal nie bedzie miekki (bo to zalezy od makaronu, jeden szybciej drugi troche dluzej potrzebuje) to podlac znowu bulionem i gotowac od czasu do czasu mieszajac. Pod koniec doprawic.
2 Kommentare:
Super sprawa z gotowaniem makaronu w potrawie. Nie wpadlam na to. :P Nastepny raz zrobie z kielbasa Acha - mojego dosalac juz nie bylo trzeba.
Zeby Ci sie nie znudzilo to mam jeszcze druga wersje gagatku ;)
http://wmojejkuchni.blogspot.com/2007/10/w-20-minut-i-w-jednym-garnku-druga.html
Kommentar veröffentlichen