300g zmielonych migdalow
50g maki
5 jaj
1 szklanka cukru
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
dekoracja: polewa czekaladowa i platki migdalowe
Bialka ze szczypta soli ubic na piane.
Zolta utrzec z cukrem. Dodac zmielone migdaly, make i proszek. Wymieszac.
Polaczyc z piane z bialek, wymieszac.
Okragla forme wysmarowac maslem.
Wylozyc ciasto i piec w rozgrzanym piecu do 190°C, przez ok. 30-40 minut.
Dekoracje zrobilam z polewy czekoladowej i posypalam platkami migdalowymi.
Tip: zastapic migdaly orzechami. :)
2 Kommentare:
Rewelacja. A jak latwo sie robi! Moja Mama po sprobowaniu mowila, ze mozna to przekroic i przelozyc jakas masa. Nie omieszkam sprobowac :)
Lubisz orzechy ?
To zastap migdaly orzechami zmielonymi, reszta tak samo.
Tez pyszne.
Kommentar veröffentlichen