28. September 2007

Pizzabulki

1 kostka drozdzy (42g)
½ lyzeczki cukru
½ lyzeczki soli

Drozdze, cukier i sol i miseczce wymieszac, az zrobia sie plynne.

W tym czasie w duzej misce wymieszac:
500 g maki
i teraz co chcecie, tak jak na pizze
np.
1 papryke czerwona pokrojona w kostke
1 papryke zielona pokrojona w kostke
150 g salami w kostke
150 g sera zoltego, startego
2 lyzeczki przyprawy do pizzy

na koniec 350 ml cieplej wody.
Wymieszac lyzka wszystko.
Blache wylozyc papierem do pieczenia, przy pomocy 2 lyzek robic takie "kupki".
Chwile zostawic, w tym czasie nagrzac piekarnik do 200°C. I potem piec ok. 30 minut.

Robilam juz przerozne, wszystkie pyszne.
Mnie lepiej zamiast sera zoltego smakuje mozzarella pokrojona w kostke.
Do tego oliwki i ostra peperoni. Mniam.
Idealne na impreze albo na szybka kolacje, na cieplo. Tez dobre na picknick.
Robi sie bardzo szybko i mozna dac co kto lubi :grin: albo co akurat jest w lodowce.




Przepis pochodzi stad.

1 Kommentare:

Robiłam wczoraj na kolację i wyszły rewelacyjne. Na stale zagoszczą w naszym menu :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More