28. September 2007

Falszywe jajo sadzone

250 g margaryny
250 g cukru
5 ja
250 g maki
2 lyzeczka proszku do pieczenia
1 Liter mleka
2 opakowania budyniu waniliowego
6 lyzek cukru
2 kubeczku kwasnej smietany
2 puszki morel albo brzoskwin
1 op. galaretki do tortow, przezroczystej

Margaryne, cukier i jaja zmiksowac na gladka mase. Make i proszek do pieczenia dodac i wymieszac. Na natluszczonej formie (prostokatnej) piec 20 minut w 180°C. Mleko, budynie i cukier ugotowac. Odstawic na bok i ostudzic Po czym dodac kwasna smietane i wymieszac. Mase rozlozyc na ostudzonym spodzien i jeszcze raz piec przez 15 minut w 180°C.
Na koncu rozlozyc morele albo brzoskwinie, dziura na dol. Przygotowac galaretke i rozlozyc na ciescie.




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More