28. September 2007

Sernik (krok po kroku)

1000g twarogu
5 jaj
6 lyzek cukru
1 cukier waniliowy
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 budyn smietankowy
mozna dodac bakalie

blacha okragla i maslo do wysmarowania blachy



Wszystkie skladniki wrzucamy do miski ...



... i miksujemy na gladka mase ...

:hahaha:



... blache smarujemy maslem ...



... i przelewamy do niej ciasto ...



... wstawiamy do nagrzanego na 180°C pieca i pieczemy ok. 40 minut.

Sernik po ostudzeniu opadnie.
Nie jest slodki.
Jest wilgotny.





Zapraszam na kawke z sernikiem :D

1 Kommentare:

hej,

przepisu jeszcze nie sprawdziłem, mam inny w I kolejności, ale gratuluje zdjęć - to z masło na blasze po prostu kapitalne :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More