Das Rezept habe ich bei Chefkoch hinzugefügt:
150g maki (uzywalam 100g pszennej i 50g pelnoziarnistej)
100g masla
60g cukru albo cukru pudru
szczypta soli
1 op. cukru waniliowego
1 zoltko
cale migdaly
Wszystkie skladniki zagniesc ze soba (oprocz migdalow). Zawinac w folie i schlodzic w lodowce ok. 1h albo ok. 15 min. w zamrazalniku.
Urywac kawalek ciasta, formowac walki. Nie za grube, bo podczas pieczenia lekko sie rozszerza. Na koncu wgniesc migdal, zrobic naciecia. Ulozyc na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piecu do 180°C przez 15 minut.
Jeszcze bardziej straszne zdjecie ...
100g masla
60g cukru albo cukru pudru
szczypta soli
1 op. cukru waniliowego
1 zoltko
cale migdaly
Wszystkie skladniki zagniesc ze soba (oprocz migdalow). Zawinac w folie i schlodzic w lodowce ok. 1h albo ok. 15 min. w zamrazalniku.
Urywac kawalek ciasta, formowac walki. Nie za grube, bo podczas pieczenia lekko sie rozszerza. Na koncu wgniesc migdal, zrobic naciecia. Ulozyc na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piecu do 180°C przez 15 minut.
Jeszcze bardziej straszne zdjecie ...
0 Kommentare:
Kommentar veröffentlichen