Przepisow na Brownie jest wiele. I prawde mowiac do tej pory nie bylam fanem tego ciasta. Ale smaki sie zmieniaja, albo poprostu trafilam na bardziej odpowiadajacy mojemu podniebieniu ;) przepis. Szukajac przepis na brownies trafialam na przerozne: z maslem, z olejem, z czekolada, z kakao, nawet taki gdzie dawalo sie 600g !!! masla. (bleee). Jeden przyciagnal moja uwage. Nie ze wzgledu na nazwe "Die besten Brownies der Welt" ale na skladniki ( z rozpuszczona czekolada a nie kakao) i ilosc tez latwa do zapamietania. (3x 100g) I musze powiedziec, ze tym przepisem przekonalam sie do brownies i w ciagu 1,5 tyg. pieklam dwa razy.
Przy okazji - bo zbliza sie okres swiateczny i obdarowywania - przypomne przepis z tamtego roku na Brownie w sloiku jako prezent.
Przy okazji - bo zbliza sie okres swiateczny i obdarowywania - przypomne przepis z tamtego roku na Brownie w sloiku jako prezent.
100 g czekolady (najlepiej zeby zawierala powyzej 50% kakao)
100 g masla albo margaryny
100 g maki
75 g orzechy, albo migdaly
4 jaja
175 g cukru
1 op. cukru waniliowego
Jako pierwsze trzeba w garnku na malym ogniu rozpuscic maslo
i czekolade, zeby mogla jeszcze ostygnac.
i czekolade, zeby mogla jeszcze ostygnac.
Jaja i cukry zmiksowac na gladka mase.
Do ubitych jaj dodac reszte skladnikow razem z przestudzona czekolade.
3 Kommentare:
To i ja wypróbuję ten przepis i może dla mnie też będzie Browniem idealnym :)
wyglada swietnie! a i mikser mi jakis taki znany... :-)
Na pewno wypróbuję ten przepis. Brownie to jedno z moich ulubionych ciast, a nie jestem ogólnie fanką ciasta :) Ta wersja wygląda apetycznie!
Kommentar veröffentlichen