200 g Salami [dalam cienkie kielbaski salami]
200 g Kielbasy [dalam krakowskiej]
200 g Wedliny drobiowej
200 g boczek wedzony [w kosteczke]
5 srednie cebule
4 papryki
150 g przecieru pomidorowego [moze byc wiecej]
5 ogorki konserwowe + woda z ogorkow
1 lyzka Sambal Oelek ALBO 1 suszona Chilli
1 listek laurowy
1-1,5 listra wywaru z warzyw i miesa [moze byc z kostek]
1 lyzeczka musztardy
3 zabki czosnku
Boczek podsmazyc - dodac miesko oprocz salami i obsmazyc - dodac salami i obsmazac dalej - dodac cebulki i wiadomo: dalej obsmazac... Jak zacznie przywierac, to podlac ciut wody.
Teraz czas na pokrojone w kostke papryki, przecier pomidorowy i wycisniety czosnek. Wszystko popichcic troche.
Nastepnie dodac drobno pokrojone ogorki, troche wody z ogorkow i wszelkie przyprawy. Zalac 1 - 1,5 litra wywaru i gotowac lekko przez 20 minut.
Podobno najlepiej smakuje przygotowana kilka godzin wczesniej.
Mozna podawac z podpieczonym chlebem ciabatta i lyzka smietany do zamieszania.
Ostra i aromatyczna zupka.
0 Kommentare:
Kommentar veröffentlichen