(z czosnkowo-rozmarynowym maslem)
Pyszne tosty.
Chrupiace i aromatyczne.
Idealne na zimowe sniadanie.
8 kromek chleba tostowego
4 jajka
sol, pieprz
50g masla
1 zabek czosnku
rozmaryn
Piekarnik rozgrzac na 200°C.
Maslo, rozmaryn i wycisniety czosnek wymieszac i nim posmarowac wszystkie tosty.
Z polowy tostow (4) wyciac szklanka w srodku dziure.
Ulozyc je na blaszy wylozonej papierem do pieczenia. Na caly tost polozyc kromke chleba z wycieta dziura. Troche przygniesc i wbic jajko (najlepiej do miseczki i potem dopiero na tost, tak mozna sprawdzic czy nie wpadla skorupka). Posolic i popieprzyc. Wycieta czesc to polozyc na blaszy.
Do pieca na 10-12 minut.
Ja do tego zrobilam pomidory z zielona cebulka.
Wycielam srodki foremkami do ciasteczek i kazdy dostal inny ksztalt.
zrodlo
0 Kommentare:
Kommentar veröffentlichen