3. Mai 2009

Pizza na grubym ciescie.

Nie ma nic lepszego jak domowa pizza. ;)
Tym razem na grubym ciescie - ogolnie chyba wolimy pizze amerykanska.

450 g maki
250 ml wody (cieplej)
1 op. suchych drozdzy
2 lyzki oliwy
1 lyzka cukru
1 lyzeczka soli

Wszystkie skladniki ze soba wyrobic i odstawic w cieple miejsce, zeby uroslo.
W tym czasie mozna przygotowac topping.
Piec nagrzac na 250°C.
Jak ciasto uroslo to rozwalkowac niezbyt cienko podsypujac lekko maka, jesli sie krei, ulozyc na kamieniu albo blaszy.
Posmarowac sosem pomidorowym i ulozyc na niej na co mamy ochote.
Wstawic odrazu do pieca i piec ok. 15 minut.

2 Kommentare:

Wygląda super :) Też lubimy domową pizzę. I dużo, dużo różnych składników :)

Mniaam,aleś mi smaku narobiła:)
!!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More