16. April 2009

Praliny z ajerkoniakiem






200g bialej czekolady
25g masla
150g zmielonych migdalow
75 ml ajerkoniaku (advokat)

+ zmielone migdaly, orzechy albo pistacje, kakao do obtoczenia

Na malym gazie powoli rozpuscic maslo z czekolada. Dodac reszte skladnikow i wymieszac. Wstawic do lodowki na min. 2 godziny. Lyzeczka nabierac, zrobic kulke i obtoczyc odrazu. Najlepiej smakuje schlodzone i trzymaja sie nawet do 2 tygodni.






Kuchnia Wielkanocna 22.III. - 25.IV.2009



Konkursowi z Jajem patronuje zPierwszegoTloczenia.pl
Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl”>

6 Kommentare:

Jeszcze nigdy nie próbowałam pralinek z białej czekolady. Pralinki zawsze kojarzyły mi się z ciemną czekoladą. A tu takie zaskoczenie :) Z pewnością są pyszne :)
PS gdzie można dostać eierlikier i jaki to likier?

Wow, superowo sie prezentuja. Bardzo lubie polaczenie bialej czekolady i migdalow.

kasiaaaa, juz poprawilam, przepraszam. Zle wpisalam nazwe po polsku. Chodzi o Ajerkoniak, Advokat. :)

Pozdr.
hany

Właśnie zajadałam się migdałami w białej czekoladzie, aż zobaczyłam Twoje pralinki - ślinka cieknie! Zapisuję :)

jakie piękne słodkie kuleczki
uwielbiam takie małe słodkości:-)

Chcialam obtoczyc w pistacjach, wygladaly by duzo ciekawiej w polaczeniu z zielonym, ale pistacje ktos zjadl. ;)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More