200g bialej czekolady
25g masla
150g zmielonych migdalow
75 ml ajerkoniaku (advokat)
+ zmielone migdaly, orzechy albo pistacje, kakao do obtoczenia
Na malym gazie powoli rozpuscic maslo z czekolada. Dodac reszte skladnikow i wymieszac. Wstawic do lodowki na min. 2 godziny. Lyzeczka nabierac, zrobic kulke i obtoczyc odrazu. Najlepiej smakuje schlodzone i trzymaja sie nawet do 2 tygodni.
Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl”>
6 Kommentare:
Jeszcze nigdy nie próbowałam pralinek z białej czekolady. Pralinki zawsze kojarzyły mi się z ciemną czekoladą. A tu takie zaskoczenie :) Z pewnością są pyszne :)
PS gdzie można dostać eierlikier i jaki to likier?
Wow, superowo sie prezentuja. Bardzo lubie polaczenie bialej czekolady i migdalow.
kasiaaaa, juz poprawilam, przepraszam. Zle wpisalam nazwe po polsku. Chodzi o Ajerkoniak, Advokat. :)
Pozdr.
hany
Właśnie zajadałam się migdałami w białej czekoladzie, aż zobaczyłam Twoje pralinki - ślinka cieknie! Zapisuję :)
jakie piękne słodkie kuleczki
uwielbiam takie małe słodkości:-)
Chcialam obtoczyc w pistacjach, wygladaly by duzo ciekawiej w polaczeniu z zielonym, ale pistacje ktos zjadl. ;)
Kommentar veröffentlichen