z maki pelnoziarnistej
200g maki pelnoziarnistej
ok. 70g cukru brazowego
100g masla
1 jajo
odrobinka proszku do pieczenia
100g masla
1 jajo
odrobinka proszku do pieczenia
Wzystko razem zagniesc a potem wykleic ciastem foremki wczesniej wysmarowane maslem i wysypane bulka tarta (robie czasami w babeczkowych, czasami w formie do muffinow), robiac brzegi.
Nadzienie :
1 opakowanie toffifee
1 budyn czekoladowy
1 budyn czekoladowy
350ml mleka
1 lyzka cukru
1 lyzka cukru
Budyn ugotowac wedlug opisu na opakowaniu, tylko ze w mniejszej ilosci mleka (i cukru).
Do przygotowanych foremek z ciastem wlozyc po toffifee i przykryc budyniem.
Teraz tylko kruszonke na gore ;)
100g makipelnoziarnistej
50 cukru
60 g masla
Zagniatamy i kruszymy na gorze ciasta palcami.
Wstawiamy do nagrzanego pieca do 180°C, na ok 30 minut.
50 cukru
60 g masla
Zagniatamy i kruszymy na gorze ciasta palcami.
Wstawiamy do nagrzanego pieca do 180°C, na ok 30 minut.
Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl”>
1 Kommentare:
Fajne, to polaczenie smakow musi byc udane... Nigdy takich babeczek nie probowalam, a prezentuja sie ciekawie| Pozdrawiam.
Kommentar veröffentlichen