7. April 2009

Babeczki czekoladowe z toffifee





z maki pelnoziarnistej









200g maki pelnoziarnistej
ok. 70g cukru brazowego
100g masla
1 jajo
odrobinka proszku do pieczenia

Wzystko razem zagniesc a potem wykleic ciastem foremki wczesniej wysmarowane maslem i wysypane bulka tarta (robie czasami w babeczkowych, czasami w formie do muffinow), robiac brzegi.

Nadzienie :
1 opakowanie toffifee
1 budyn czekoladowy
350ml mleka
1 lyzka cukru

Budyn ugotowac wedlug opisu na opakowaniu, tylko ze w mniejszej ilosci mleka (i cukru).



Do przygotowanych foremek z ciastem wlozyc po toffifee i przykryc budyniem.










Teraz tylko kruszonke na gore ;)

100g makipelnoziarnistej
50 cukru
60 g masla

Zagniatamy i kruszymy na gorze ciasta palcami.
Wstawiamy do nagrzanego pieca do 180°C, na ok 30 minut.



Kuchnia Wielkanocna 22.III. - 25.IV.2009




Konkursowi z Jajem patronuje zPierwszegoTloczenia.pl
Ten wpis bierze udział w Konkursie z Jajem! pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl”>



1 Kommentare:

Fajne, to polaczenie smakow musi byc udane... Nigdy takich babeczek nie probowalam, a prezentuja sie ciekawie| Pozdrawiam.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More