czyli szybki sposob na mieso z rosolu.
ugotowany kurczak
ok 1 litra rosolu/bulionu
mrozonka warzywna (marchewka, groszek, fasolka, kukurydza)
3 lyzki smietany slodkiej
maka do zageszczenia (albo zageszczacz do sosow)
sol, pieprz
Kurczaka obieramy z miesa.
Do garnka wrzucamy warzywa i zalewamy rosolem i gotujemy az beda miekkie.
Dodajemy smietane, doprawiamy do smaku i wedlug gustu zageszczamy.
Na koniec dajemy kawalki miesa i chwile podgrzewamy.
Najlepiej pasuje do ryzu, ale z makaronem albo ziemniakami tez jest dobre.
ugotowany kurczak
ok 1 litra rosolu/bulionu
mrozonka warzywna (marchewka, groszek, fasolka, kukurydza)
3 lyzki smietany slodkiej
maka do zageszczenia (albo zageszczacz do sosow)
sol, pieprz
Kurczaka obieramy z miesa.
Do garnka wrzucamy warzywa i zalewamy rosolem i gotujemy az beda miekkie.
Dodajemy smietane, doprawiamy do smaku i wedlug gustu zageszczamy.
Na koniec dajemy kawalki miesa i chwile podgrzewamy.
Najlepiej pasuje do ryzu, ale z makaronem albo ziemniakami tez jest dobre.
2 Kommentare:
bardzo apetycznie sie prezentuje ta potrawa, postaram sie ja zrobic w najblizszym czasie
bardzo dobre z ryżem najlepsze pycha
Kommentar veröffentlichen