piers indyka
puszka fasoli czerwonej
spory zabek czosnku
mala cebula
cukinia
sol, pieprz i suszone chilli
Przygotowac smarowidlo fasolkowe:
fasole z puszki + cebulke + czosnek utrzec rozdrabniaczem na mase.
Cukinie pokroic w plastry.
(Sol i pieprz mozna dac do przecieru lub posypac bezposrednio po miesie. )
Z piersi indyka wycielam duze, grubsze, rowne kawalki. Ponacinalam je w miare cienko, zeby wyszlo jak ksiazka. Kolejne stronice smarowalam z obu stron przecierem i kladlam po plastrze cukinii. Gotowa ksiazke zamknelam wbijajac kilka wykalaczek. Posypalam chilli po wierzchu i wsunelam do piekarnika.
Podalam z rozkami kartoflanymi, ktore piekly sie w tym samym czasie.
Dzieki przecierowi mieso nie bylo w srodku suche, jak to czasem pieczeniom sie zdarza... ;)
1 Kommentare:
Rewelacyjny pomysl !
Napewno zrobie, bo fajnie wyglada i fajnie sie nazywa - ksiega :D
Kommentar veröffentlichen