"Nie tylko dla dzieci" - jak twierdzi autorka przepisu. Zgadza sie. :)
Choc u nas pozarte zostaly przez dzieciaki, ktore nas odwiedzily.
Choc u nas pozarte zostaly przez dzieciaki, ktore nas odwiedzily.
375 g maki
1 op. suchych drozdzy
½ lyzeczka soli
½ skorki z cytryny
50 g cukru
175 ml mleka
75 g miekkiego masla
Nutella
jajo
Wszystko ze soba zagniesc. (autorka nic o tym nie pisze, ale moim zdaniem letnie mleko lepsze, raz zrobilam z zimnym i ciasto dluuuugo roslo)
Przykryc wilgotna sciereczka i miske z ciastem wstawic do drugiej miski z ciepla woda.
Ok.1 godziny dac rosnac.
Przygotowac blache, wykladajac ja papierem do pieczenia.
Ciasto jeszcze raz zagniesc, rozwalkowac na ok. 1cm grubosci i podzielic na 12 trojkatow. Na kazdy dac po lyzeczce Nutelli i zwinac. Ulozyc w odstepach na blaszy, posmarowac rozbeltanym jajkiem i zostawic na 15 minut, w tym czasie nagrzac piec na 200°C. Piec 15 minut na zlocisto.
3 Kommentare:
Ładna reklama;)
czekoloadowe rogaliki lubie najbardziej zaraz po owocowych;)
Mozna oczywiscie nadziewac tez owocami, dzemem, nougatem - tak samo pysznie beda smakowac. :)
Kommentar veröffentlichen