8. Oktober 2008

"pizza" ziemniaczana

5-6 ziemniakow (obranych i pokrojonych w cienkie talarki) musi byc rodzaj ktory sie nie sypie po ugotowaniu
papryka (najlepiej kolorowa)
kilka pieczarek
1 cebula ( w piorka)
sol, pieprz
2 lyzki oliwy
papryka slodka w proszku
ser zolty (u mnie byla mozzarella i camembert)
ziola do pizzy

Piec nagrzac na 230°C.
Wszystkie warzywa pokrojone wymieszac razem z oliwa i przyprawami w misce.
Na blaszy rozlozyc papier do pieczenia i warzywa.
Do pieca na 20 minut. Po czym wyciagnac, posypac serem zoltym, ew. jeszcze raz przyprawami i do pieca na ok. 5 minut.

(ja dalam jeszcze piersi kurczaka pokrojonego i wczesniej wymieszanego w oliwie i przyprawach i czosnku. Dalam surowego i bez problemu sie upiekl)




 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More