3. Juli 2008

Trufle - szybkie i proste

- 400g ciasta marmurkowego, upieczonego [np. gotowiec ze sklepu]
- 150g czekolady
- woda mineralna z babelkami
- buteleczka zapachu rumowego [taka mini, jak to zapachy]

- do obtoczenia: wiorki czekoladowe lub kokosowe lub sam cukier puder, etc...
- dla ozdoby: papierowe kubeczki dla pralinek

Ciasto pokruszyc drobniutko palcami.
Dodac roztopiona czekolade, 6 lyzek wody mineralnej, buteleczke zapachu
Zamieszac zamaszyscie i wstawic na 30 minut do lodowki [podobno dluzej nie mozna, bo masa za bardzo twarda].
Przygotowac sobie wygodne miejsce do manufaktury i zasiasc do rolowania trufli i obtaczania ich. Przechowywac w lodowce. MNIAM!


1 Kommentare:

Pyszne i super szybko i prosto do zrobienia.

Zrobilam z 72% czekolada i zamiast wody dalam baileys.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More