5. Januar 2008

"chinszczyzna" z woka - szybka

ugotowany ryz (ja uzywam parboiled)
mrozona warzyw chinczyskich/azjatyckich
imbir
curry
czerwona papryka
pieprz (u mnie zawsze swiezo mielony)
sos sojowy
czosnek
1 lyzka oleju
piers z kurczaka albo indyka

Mieso pokroic w kostke, na rozgrzanym oleju w woku podsmazyc najpierw posiekany albo wycisniety czosnek, dorzucic mieso i doprawiajac lekko. Wsypac warzywa i smazyc calosc. Ryz ugotowac i dorzucic do woka. Wymieszac i doprawic porzadnie.


5 Kommentare:

Przepraszam, mialam imbir na mysli.
Pozdr.

Fantastic web site, I hadn't noticed mitliebegekocht.blogspot.com previously during my searches!
Keep up the superb work!

Hey - I am definitely happy to discover this. Good job!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More