250g Quark
50ml Milch
3 Eier
150 g Haferflocken
1 TL Backpulver
Zusammen sind es 978kcal, 27,3g Fett, 102g KH und 73,5g Eiweiss.
+ Süssstoff, Stevia, Eiweisspulver
oder
+ Kräuter, Gewürze
Ofen vorheizen auf 180°C. Als erstes Quark mit Milch verrühren, dazu Eier, Backpulver und am Ende Haferflocken unterrühren. Eventuell nach Geschmack süssen oder Kräuter dazugeben. In Kastenform geben (bei mir die kleinere) und ca. 35 Minuten backen.
W koncu odkrylam chleb dla siebie. Moze nie smakuje jak normalny chleb, ale jest dobry i jako zastepstow-chleba dla mnie super. Bez ziaren, ktorych moj organizm nie akceptuje.I duuuuzo protein. Podpisalam jako chleb i ciasto. Jem jako chleb, dodajac 1 lyzke proteinowego proszku. Ale kiedy zrobi sie bardziej slodkie, to by smakowalo jak sernik. Zaspakaja glod. I mam w koncu "cos", cos moge zabrac ze soba, kiedy jestem dluzej poza domem.
250g twarogu
50ml mleka
3 jaja
150 g owsianki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Razem daje to 978kcal, 27,3g tluszczu, 102g weglowodanow i 73,5g protein.
+ slodzik, Stevia, Proteinowy proszek
albo
+ ziola, przyprawy.
Piec nagrzac na 180°C. Jako pierwsze wymieszac twarog z mlekiem, dodac jaja, proszek, na koncu owsianke. Wymieszac. Ew. do smaku poslodzic albo dodac ziola. Przelac do keksowki (u mnie taka mniejsza) i piec ok. 35 minut.
Zaciekawiłaś mnie tym chlebem. Ostatnio skłaniam się dość mocno ku diecie low carb, gdyż zdecydowanie za często jadamy proste węgle 0 full makaronu, dużó ryżu. Chleb biały już w 80% zamieniłam na pełnoziarnisty. Tak więc ten przepis, to coś dla mnie. Słodkości nie piekę praktycznie wcale. Zastanawiam się tylko, jakiego sera mogłabym tu użyć jako Ersatz. U nas twarogu nie ma.
AntwortenLöschenVielen Dank für das tolle Rezept.
AntwortenLöschenKlingt sehr frisch und lecker.
Wird ganz bald ausprobiert.
Manu-Nanu: Gern :-)
AntwortenLöschenFajny chlebek, nigdy takiego nie widziałam. Będzie trzeba spróbować :)
AntwortenLöschen