1 Tasse Haferflocken
1 Tasse Milch
1 Ei
1 EL Proteinpulver (Vanille)
fett für die Pfanne
Haferflocken mahlen. Dann mit Ei und Milch gut mischen. Pfanne mit Fett erhitzen und ein bishen Haferbrei draufgeben und verteilen. Auf beiden Seiten goldbraun backen.
Aus diese Zutaten bekommt man 4-6 Pfannkuchen.
Ich habe auf die Pfannkuchen nur leicht Honig gegeben.
Für Kinder: ersetzen Sie Proteinpulver mit Zucker nach Geschmack und Vanille-Zucker.
Przed paroma dniami pisalam o Nalesnikach proteinowych. ( dla wszystkich innych ktorzy nie rezygnuja z weglowodanow polecam Racuchy na maslance albo Fisnkie nalesniki z piekarnika ) W czwartek musialam wyjsc wczesniej z domu i wziasc ze soba cos na pozniej. Dlatego zrobilam sobie na pozniej nalesniki i spakowalam do Tupperdose. Ta wersja jest duzo smaczniejsza i przez otreby zaspokaja na dluzej glod. Zrobie napewno jeszcze nie raz.
1 filizanka otrebow
1 filizanka mleka
1 jajko
1 lyzka Proteinpulver (wanilia)
tluszcz do smazenia
Otreby zmielic. Potem dodac jajko i mleko i dobrze wymieszac. Patelnie z tluszczem rozgrzac i dac troche ciasta na patelnie i rozprowadzic. Z obu stron usmazyc na zloto.
Z tych skladnikow wychodzi ok. 4-5 naleniskow.
Polalam je tylko lekko miodem.
Dla dzieci: pominac proszek proteinowy, w zamiast dac troche cukru do smaku i cukier waniliowy.
Gute Mischung. Auf jeden Fall ein gesunder Snack.
AntwortenLöschenPrima:)
AntwortenLöschenWyglądają na bardzo smaczne :) Dziękuję za udział w Waniliowym Weekendzie :)
AntwortenLöschendzieki za dlaczenie do akcji jedzenie dla biegaczy:) pozdrawiam Dota
AntwortenLöschen